Как да изберем подходящ бизнес каталог за линк билдинг? : Дигитален маркетинг БГ
16021
post-template-default,single,single-post,postid-16021,single-format-standard,non-logged-in,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Как да изберем подходящ бизнес каталог за линк билдинг?

Как да изберем подходящ бизнес каталог за линк билдинг?

Голям брой SEO оптимизатори използват бизнес директориите у нас, за да изграждат качествен линк профил на сайтовете, които оптимизират. Ако четете тази публикация и се занимавате със SEO, може би бихте искали да научите начините, по които да разберете дали рекламното участие на бранда би имало ефект върху оптимизацията.

  1. Разгледайте важните SEO метрики на домейна – за тази цел бихте могли да използвате инструмента Majestic.com, където да проверите метриките Trust Flow и Citation Flow, както и някои от инструментите Ahrefs, Moz.com или Websiteseochecker.com, където може да разгледате показателите за авторитет на страницата и домейна на съответния каталог.
  2. Рекламни участия на топ позиции по търсени фрази – хубаво би било да прегледате някои от обектите в каталога, за да проверите как се класира дадено участие по фраза, която има търсения в Google. Доброто позициониране дори по неособено гъсто населени места означава, че по каталога се работи към по-добра оптимизация.
  3. Дизайн и UX – в наши дни добрият и модерен дизайн, както и потребителското преживяване, са сред основните фактори за един добре оптимизиран бизнес каталог. Когато правите сравнение между няколко, ви съветваме да наблегнете и на този аспект. Абсолютно задължително е каталогът да бъде с адаптивен дизайн за мобилни устройства, да няма чупещи се елементи, неработещи връзки и страници 404.
  4. База данни от фирми – този конкретен показател не винаги играе роля за това дали линкът от каталога ще ви даде SEO стойност, но определено има значение от гледна точка на търсещите машини. Каталозите с огромна база данни от фирми имат значително по-голямо предимство пред такива с малко на брой обекти.

Като заключение можем да кажем, че регистрациите в бизнес директории с цел SEO има своите позитиви, но трябва да се извършва изключително внимателно и да се подбират каталозите, в които се линква. Някои от каталозите, които отговарят на горепосочените критерии са:Позвънете ни